De droom van vele vrouwen onder ons: een broekmaatje kleiner. Maar dat is sneller gezegd dan gedaan. Tijdens het shoppen hebben ze weer net niet jouw broekmaat. Maar jij vindt het zo’n leuke broek, dat je alsnog probeert om jezelf erin te wurmen in de paskamer. Zonder succes. En dan begint het verhaal met: ‘Had ik nou maar een maatje kleiner!’ Iedere vrouw herkent zich hier vast in. Om dit gevoel te voorkomen, wil ik je graag als lifestylecoach een aantal tips geven.

Eet bewust

Gezond afvallen zonder dieetZorg dat jij je bewust bent van wat je eet. Dit betekent dat je niet achter de televisie of laptop moet eten. Je raakt hierdoor bewust van jouw handelingen en je geniet veel meer. Ook dat moet kunnen, maar zorg ervoor dat je weet wat je eet. Stel jezelf ook continu de vraag: Wil ik in die broek passen? Is het antwoord ‘ja’? Dan moet je jouw bewustzijn vergroten. Desnoods moet je alles wat je de hele dag eet noteren om zo verwarringen te voorkomen.

Drink water

Drink je veel frisdrank of fruitsappen? Vervang deze dan door water. Water drinken is erg belangrijk om je lichaam van voldoende vocht te voorzien. Probeer dagelijks minimaal 1,5 liter water te drinken, exclusief het drinken van frisdrank, koffie en thee. Wil je niet de hele dag water drinken? Voeg dan fruit toe, zoals citroen, limoen of aardbei. Dat geeft een lekker smaakje aan het water!

Start met sporten

Beweging doet wonderen. Sommige onder ons vinden het geen probleem om wekelijks twee of drie keer langs de sportschool te gaan om te sporten. Anderen hebben hier geen tijd of motivatie voor. Probeer dan dagelijks een halfuur te bewegen. Al is het maar een rondje lopen tijdens de lunchpauze, het zorgt wel voor extra lichaamsbeweging!

Extra hulp nodig?

Wil je graag extra hulp inschakelen? Neem dan gerust contact met mij op. Als Fit lifestylecoach help ik je graag verder bij het realiseren van jouw doelen.