‘Ik begin volgende week echt’. Het uitstellen van afvallen komt bij iedereen wel eens voor. Je hebt je helemaal voorgenomen te beginnen met een gezondere levensstijl, maar het is toch niet het goede moment. Dit gedrag kan zich eindeloos herhalen waardoor je die zo gewenste gezonde levensstijl maar voor je uit blijft schuiven. Als lifestyle coach wil ik je graag helpen om vandaag nog te beginnen aan je nieuwe gezondere levensstijl. Want van uitstel komt afstel.

Begin vandaag aan gezondere levensstijl

Altijd wel een reden te vinden

Het uitstellen van je gezondere levensstijl heeft vaak geen enkele zin. Je kunt namelijk altijd wel een reden verzinnen waarom je beter op een ander moment kunt beginnen. De ene week heb je nog een verjaardag, de andere week is het vakantie en daarna heb je het te druk op je werk. Zo kun je iedere keer redenen blijven verzinnen om het starten met een gezonde levensstijl op te schuiven. Daarom is het belangrijk om voor jezelf de commitment aan te gaanom er meete starten en dat ook onmiddellijk doet. Anders blijf je uitstellen.

Wil je het wel?

Wanneer je het moment dat je begint blijft uitstellen moet je jezelf afvragen of je het wel echt wil. Het is natuurlijk je eigen keuze om gezonder te leven, dus als je dat blijft uistellen wil je het dan wel? Als je voor jezelf besloten hebt om er echt voor te gaan moet je daar ook voor gaan. Bedenk goed of je er echt voor wil gaan. Is het antwoord ‘ja’? Dan begin je beter vandaag dan morgen.

De eerste stap

De drempel om te beginnen is vaak groot, maar wanneer je die over bent is het makkelijker om door te gaan naar de volgende stap. Zorg dan ook dat je de eerste stap gelijk zet. Ga binnen een uur sporten of zorg voor een gezonde maaltijd op tafel. Door gelijk aan de slag te gaan geef je geen kans aan je eigen uitstelgedrag en wordt het makkelijker je gezondere levensstijl daadwerkelijk op te pakken. Sta ook stil bij het feit dat je daadwerkelijk begonnen bent om je bewust te maken dat je de verandering wil aangaan.

Extra hulp nodig?

Wil je graag extra hulp om je bij te staan in je gezondere levensstijl? Neem dan gerust contact met mij op. Ik help en ondersteun je graag met het behalen van je doelen. Ik geef je graag advies tijdens een consult om te zien hoe we jouw levensstijl gezonder kunnen maken. Zo kan ik je helpen met het opstellen van een sport- en voedingsschema en je motiveren om de leefstijl vast te houden.