Wil je graag een aantal kilo afvallen, maar vliegen de kilo’s erbij wanneer je stopt met je gezonde eetpatroon? Dat ligt waarschijnlijk aan je verkeerde gewoontes. Voeding en beweging zijn natuurlijke factoren die je gewicht bepalen. Ik licht je graag toe hoe je op een efficiënte, gezonde manier kan afvallen zonder het jojo-effect te ervaren.

Stel een plan op

Voordat je begint met afvallen, is het van belang om een plan voor jezelf op te stellen. Een plan helpt je omgaan met je gedrag door bewust je innamen te bekijken. Door de opgestelde doelen, herinner je jezelf hieraan. Dit zorgt voor meer motivatie, waardoor je niet zo snel gaat stoppen!

Let op je calorie innamen

afvallen zonder jojoOm efficiënt af te vallen, moet je over een langere periode minder eten dan dat je daadwerkelijk nodig hebt. Heb je dagelijks 3000 calorieën nodig om op gewicht te blijven? Eet dan niet minder dan 2500 calorieën per dag. Tip: wanneer je een aantal kilo’s bent afgevallen, dan moet je hier rekening mee houden bij je calorie-inname. Dus dat wordt automatisch nog minder eten om af te vallen. You can do this!

Bewustwording gedrag

Je kunt alleen efficiënt afvallen als je je bewust bent van je eetpatroon. Houd dagelijks bij wat voor jou verleidelijke momenten zijn en vraag je af wat welke functie voeding voor jou heeft. Eet je om jezelf beter te voelen of omdat het gezellig is? Wat doe je als je een keer meer eet dan gepland? Een logboek kan je helpen voor het bijhouden van goede punten en waar je tegenaan loopt. Ook kun je noteren hoe je hiermee wilt omgaan en wat je wilt doen als je in zo’n situatie verkeerd.

Eet meer groenten

Groentes bevatten veel vezels en weinig calorieën, waardoor je minder snel veel binnenkrijgt. Daarnaast zorgen groenten voor een vol gevoel. Probeer om groente als basis van je lunch of diner te verwerken. Ook kun je meer groenten consumenten door het te mixen in je smoothies of te consumeren als tussendoortjes, waaronder snacktomaatjes en -wortels.

Advies nodig?

Heb je advies nodig van een voedingsdeskundige? Neem dan gerust contact met ons op! Fit Lifestyle Angelique helpt je graag verder bij het realiseren van je doelen!