Afvallen zonder sporten lijkt voor iedereen ideaal. Het is ook echt mogelijk om gewicht te verliezen zonder te sporten. Het is wel een belangrijk punt om jouw levensstijl en eetpatroon te veranderen om af te vallen. Je moet namelijk niet denken dat je aan een dieet doet, maar dat je jezelf focust op veranderingen aan je lichaam. Verleg je doel naar een gezond eetpatroon en een gezond lichaam. De kilo’s volgen vanzelf. In dit artikel leg ik je er meer over uit.

Eetpatroon aanpassen

Bij het afvallen is het van belang om vet te verbranden. Dit is een kwestie van voeding, niet van sport. Wat je eet en hoeveel je eet heeft een grotere invloed op je verlies van kilo’s dan lichaamsbeweging. Natuurlijk is sporten gezond en ideaal in combinatie met een gezonde eetpatroon. Echter speelt voeding een grotere rol bij afvallen dan sporten. Pas daarom jouw eetpatroon aan en begin vandaag nog met afvallen!

afvallen zonder sporten

Tips voor afvallen

Voor de liefhebbers heb ik een aantal tips opgesteld om af te vallen zonder te sporten. Deze tips hebben voornamelijkbetrekking op het eetpatroon, omdat voeding een grote rol speelt bij het afvallen.

  1. Drink meer water. Ons lichaam geeft een signaal af, waardoor je denkt dat je honger hebt. Echter kan het vaak zo zijn dat je dorst hebt. Drink daarom altijd een groot glas watervoordat je grijpt naar eten. Bovendien zorgt water voor betere stofwisselingenwaardoor afvalstoffen sneller je lichaam verlaten. Vergeet je weleensom water te drinken? Neem dan een liter fles water mee naar je werk en stel als doel om dat te drinken voordat je naar huis gaat.
  2. Frisdrank laten staan. Frisdrank geeft een heerlijkverfrissend gevoel, maar er zit zo veel suiker in. Suiker in frisdrank wordt in ons lichaam opgeslagen als vet. Om dit te voorkomen is het verstandig om geen frisdrank te nuttigenen over te gaan tot het drinken van meer water of thee.
  3. Groene thee drinken. Groene thee helpt bij het afvallen, omdat dit je stofwisseling versnelt. Let wel op dat je dit met mate drinkt. Drink drie tot maximaal vijf kopjes groene thee per dag. Meer dan vijf koppen groene thee kan zorgen voor nierstenen en dat willen we natuurlijk voorkomen.
  4. Gezonde tussendoortjes. Probeer om drie tussendoortjes per dag te nuttigen, zodat je geen hongergevoel krijgt. Hierbij kun je denken aan fruit, noten of groenten. Blijf zeker af van ongezonde snacks, zoals chips, chocolade en andere varianten met veel suiker en vet.

Natuurlijk zijn er meer tips om af te vallen zonder te sporten. Deze kun je hier vinden.

Extra hulp nodig?

Heb je hulp of ondersteuning nodig bij het afvallen? Ik help je graag verder in deze periode. Neem gerust contact met mij op voor meer informatie.