Koolhydraten en hoe werken ze nou precies?

gezonde brood

Koolhydraten zitten in heel veel voedsel en geven energie aan het lichaam en de spieren. Deze energie kan je goed gebruiken tijdens de krachttraining en tijdens cardio sessies. Iedereen heeft deze voldoende nodig per dag! Koolhydraten worden ook wel ‘suikers’ of sachariden genoemd. Je kunt ze onderverdelen in twee soorten: simpele en complexe.

Complexe koolhydraten bestaan uit lange ketens van moleculen die langzaam in kleine, voor het lichaam opneembare stukjes worden geknipt. Deze koolhydraten voorzien je dus voor een lange tijd van energie. Voorbeelden van complexe koolhydraten zijn: volkorenbrood, roggebrood, zoete aardappel (bataat), havermout, noten, volkorenpasta en zilverlies/basmati rijst. Het voordeel van complexe koolhydraten is ook dat ze vezelrijk zijn.

Enkelvoudige koolhydraten, zoals toegevoegde suikers (in gebak, chocolade, snoep, ijs etc.) Deze laten je bloedsuikerspiegel snel stijgen en daarna snel weer dalen, zodat je snel weer trek krijgt. Als je voor enkelvoudige koolhydraten kiest, neem dan de natuurlijke suikers die in fruit voorkomen. Neem de fruitsuikers bij voorkeur bij je ontbijt en direct na je training (inspanning) voor een snelle aanvulling van je glycogeen reserves.

Koolhydraten schrappen?

No way! Als meer dan 70% van alle calorieën uit carbs komt, kan dat duiden op een tekort aan vetten en eiwitten. Dat is niet goed voor de gezondheid, want vetten en eiwitten zijn nodig: voor energie, de lichaamscellen en spieren. Hoewel vetten en eiwitten ook energie leveren is het onverstandig om veel koolhydraten te schrappen, omdat dan de spieren, ofwel spiereiwitten, moeten worden afgebroken om aan glucose te komen.

Als je de consumptie van koolhydraten drastisch beperkt, kan dat leiden tot geestelijke verwarring, vermoeidheid, duizelingen, dalen van lichaamstemperatuur en tot een gebrekkige concentratie, omdat je belangrijkste bron van energie te gering is geworden. En daarnaast wil je geen korte termijn oplossing, je wilt een lange termijn oplossing. Je wilt een dieet (of ik zeg lifestyle) volgen wat (het liefst) voor altijd is. Wat dragelijk is, wat bij je past, wat goed voor je is en wat vol te houden is.

 

Koolhydraten en sport

10361411_685034374973719_3782326688867669083_n

 

Als sporter verbruik je veel energie. Natuurlijk worden er veel calorieën tijdens je training verbrand, maar ook in rust is je verbranding hoog. Spiermassa verbruikt namelijk calorieën, vetmassa niet. Daarom heb je al krachtsporter veel carbs nodig, ongeveer 55 % van je totale energie inname. Want zoals ik eerder schreef, wanneer er een tekort aan koolhydraten is zal je lichaam eiwitten uit je spieren afbreken om aan energie te komen. Kies met name complexe koolhydraten, omdat ze je bloedsuikerspiegel niet te snel laten stijgen.

Voor je training; Probeer 2-3 uur voor de training een maaltijd te eten met complexe koolhydraten. Als het een lange duurtraining is probeer dan gedurende de inspanning extra snelle koolhydraten bij te tanken.

Vet verbranden doe je het snelst gezondst en makkelijkst door de juiste voeding te eten en regelmatig te bewegen

Goede vetten zorgen voor een betere kwaliteit celmembranen wat de hormoonhuishouding alleen maar zal bevorderen

En zoals altijd is alles met mate weer het toverwoord .Door vet te eten zal je niet zomaar aankomen het ligt aan het soort voeding in combinatie met andere leefstijl factoren

Met plezier en gemak je ideale gewicht bereiken en dat ook behouden 

Gewicht verliezen door de juiste keuzes

Onthoud ,dat als je gewicht wilt verliezen op een natuurlijke manier ,dan zal je moeten bijhouden wat je eet en hoeveel je beweegt .Vooral als je denkt dat je geen hulp nodig hebt .Het begint als eerst met een beslissing nemen om gezonder te willen leven en te eten .Als je die keus gemaakt hebt en je hebt doorzettingsvermogen en discipline dan kom je ver om uit eindelijk jou gewenste gewicht te bereiken en te behouden .

Wilt u uw gezondheid  overgewicht gewichtsverlies dramatisch veranderen

Pas nu toe  ga na mijn gratis rapport en je zal niet alleen snel afvallen door  buik vet te  verbranden ,maar je voorkomt ook een hele hoop levensgevaarlijke ziektes

Vul Hieronder Het Korte Formulier In

Deze Informatie …..Het Is 100%

  GRATIS

©Copy Right 2015  Fit Lifestyle -Angelique.nl -All Rights Reserved. Disclaimer  Deze informatie is niet bedoeld om enige aandoening te diagnosticeren ,behandelen, genezen of voorkomen resultaten zullen per persoon verschillen en zijn niet voor iedereen gelijk ,wij kunnen dan ook niet garanderen dat u exact dezelfde resultaten bereikt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *