Veel mensen denken snel te kunnen afvallen door ineens een stuk minder te gaan eten. Uiteraard val je daar op korte termijn misschien snel van af, maar gezond is het niet. Daarbij heb je constant een hongergevoel. Nog zo’n fabel die ik graag uit de wereld wil helpen: Om af te vallen hoef je geen honger te lijden. In dit artikel bespreek ik graag 5 simpele stappen die je kunt volgen om snel af te vallen zonder hongergevoel.

Snel afvallen in 5 simpele stappen

1. Water

Drink je veel fruitsappen of frisdrank? Vervang deze dan voor water. Water drinken is erg belangrijk om je lichaam van voldoende vocht te voorzien. Het is belang dat je ongeveer 1,5 liter water drinkt per dag, dit is exclusief frisdrank of fruitsappen. In deze drankjes zitten ook nog eens heel veel suikers, dus dat zal een hoop schelen! Vind je water saai? Gooi er dan eens wat fruit, citroen of limoen in voor wat smaak. Uiteraard kun je een glas water ook omruilen voor een kop thee. Ga dan voor wel voor thee zonder suikerklontje.

2. Vervang je tussendoortjes met fruit of groente

Tussendoortjes zijn voor de meeste mensen een grote valkuil. En dat snap ik best, lekker een stukje chocolade, een bakje chips of wat snoepjes. Maar probeer deze eens te vervangen voor een stuk fruit of groente.

3. Voeg noten en zaden toe aan je eetpatroon

Ik zie dat veel mensen ‘vergeten’ noten en zaden toe te voegen aan hun eetpatroon. Terwijl ze juist heel belangrijk zijn! Ze beschikken over goede vetten die je lichaam goed kan gebruiken. Je kunt ook een handje ongezouten cashewnoten eten als tussendoortje of walnoten toevoegen aan je salade.

4. Eet bewust

Zorg dat je bewust eet. Dit houdt in dat je er even voor moet gaan zitten als je iets gaat eten en niet voor de televisie of laptop. Hierdoor word je bewust van het feit wat je eet en geniet je er ook meer veel. Wil je een keertje iets lekkers eten wat niet zo gezond is? Ook dat moet kunnen, maar zorg ervoor dat je dat alleen doet als je er heel erg veel zin in hebt en daar bewust voor kiest. Niet omdat dat op dat moment de makkelijkste keuze is. En als je het doet, geniet er dan extra van!

5. Bepaal je motivatie

De bovenstaande tips zijn redelijk eenvoudig te integreren in je dagelijkse eetpatroon. Het lastige is vaak het volhouden. Veel mensen hebben hier moeite mee. Vraag je dan af wat je motivatie is om af te vallen en gezond te leven. Schrijf je verschillende redenen op en pak deze erbij als je het moeilijk hebt. Je kunt natuurlijk ook een coach of een goede vriend zoeken die je helpt motiveren als dat niet in je eentje lukt.

Hulp nodig?

Ik help je graag bij het afvallen en het aanhouden van een gezonde levensstijl. Neem gerust contact op voor een consult, dan hebben we het over je redenen en wat je wil bereiken.