Heb jij dat ook wel eens? Van die ochtenden dat je op de weegschaal gaat staan en ineens twee kilo zwaarder weegt dan de avond ervoor. Frustrerend nietwaar! Je bent absoluut niet de enige. Ik zal je hier alles over vertellen.

Last van gewichtsschommelingen?

De ene dag meer dan de andere

Wist je dat je manier van wegen invloed kan hebben op het uiteindelijke gewicht dat de weegschaal aangeeft? Je moet daarom nooit twee weegschalen met elkaar vergelijken. Gebruik daarom één en dezelfde weegschaal waarop je je wegingen doet. Zet de weegschaal op één plek en laat hem hier staan. Nog een tip is om je altijd op hetzelfde tijdstip te wegen. Bij voorkeur direct na opstaan, wanneer je nog niets hebt gegeten of naar het toilet bent geweest.

Een andere reden van een wisselvallig gewicht kan je vochtbalans zijn. Je vochtbalans speelt namelijk een grote rol bij het wegen van je gewicht. Stel dat je jezelf gaat wegen, een liter water drinkt en daarna jezelf weer gaat wegen. Geloof het of niet, maar je weegt dan direct een kilo zwaarder.

Weeg het niet te zwaar

Het is heel normaal dat je gewicht schommelt. Richt je daarom niet te veel op de cijfers op die weegschaal, maar probeer ook te letten op andere veranderingen. Gaat je kleding misschien al losser zitten? Of maak voor en na foto’s van jezelf in je ondergoed. Cijfers bewijzen lang niet alles. Het is veel belangrijker om lekker in je fel te zitten en gezond te zijn. Het zijn allemaal resultaten, misschien nog wel belangrijker dan dat cijfertje op de weegschaal.

Vastberaden het cijfer te veranderen?

Vind je het toch belangrijk dat je resultaten zichtbaar zijn op de weegschaal? Ik kan je helpen met het behalen van jouw droomgewicht op een gezonde manier. Wil je een gratis consult aanvragen? Of heb je vragen of eventuele opmerkingen? Neem dan gerust contact op. Dan help ik je graag verder.