Ik merk dat veel mensen het lastig vinden om te beginnen met afvallen. Echter hoeft het niet zo moeilijk te zijn. Het begint met het in kaart brengen van je eetpatroon en je daar ook bewust van te zijn. Als je ervoor kiest om een gezonde levensstijl te hanteren, ben je eigenlijk al begonnen! Er bestaat nog steeds de fabel dat als je wil afvallen, je ook honger lijdt. Gelukkig is die tijd voorbij, ik vertel je er meer over dit artikel!

Afvallen zonder hongergevoel

Gezond afvallen door bewustwording van je levensstijl

Een blijvend gewichtsvlies op langer termijn is vrijwel altijd gebaseerd op een verandering in de levensstijl en bewustwording van de verkeerde eetpatronen. Als je je hiervan bewust wordt, is gezond afvallen in de praktijk beter haalbaar. Hoe beter je zicht hebt op je levensstijl, hoe beter je bewust wordt van je eventuele foute eetpatroon.

Hoe verander je je (foute) eetpatroon?

Het zijn de kleine dingen die al een groot verschil kunnen maken. Ik geef je graag zes simpele tips die je kunt toepassen bij het hanteren van een gezonde leefstijl en waardoor je geen honger hebt:
1. Je hebt het vast al vaak gehoord, maar sla nooit je ontbijt over. Ontbijt is zo belangrijk! Begin bij voorkeur met een eiwitrijk ontbijt met wat fruit. Hierdoor start je lichaam meteen op en dus ook je stofwisseling.
2. Naast het ontbijt is het ook belangrijk om je tussendoortjes niet te vergeten. We hebben het allemaal druk waardoor het er weleens bij inschiet. Tussendoortjes zijn belangrijk om te voorkomen dat je honger krijgt voor de lunch of diner waardoor je weer ongezonde dingen gaat eten. Kies dan voor gezonde tussendoortjes, zoals fruit, rauwkost of noten.
3. Leer jezelf aan dat je veel drinkt op een dag. Het liefst water, maar ook thee of een smoothie kan prima! Het helpt afvalstoffen weg te spoelen en voorkomt honger. Heb je een hongerig gevoel dat je niet meteen kunt verklaren? Neem dan eerst een glas water en kijk of je daarna nog honger hebt. Vaak heb je namelijk dorst in plaats van honger, maar je lichaam geeft hetzelfde signaal af.
4. Voorkom verleiding door geen ongezonde dingen in huis te halen. Als je het in huis hebt, ga je het toch sneller eten. Mocht je zin in ongezonde dingen hebben, moet je daarvoor dan eerst naar de supermarkt en voor veel mensen is dat een te grote stap. En dat help je bij je gezonde eetpatroon. Zorg daarbij wel dat je altijd voldoende gezonde dingen in huis hebt.
5. Het duurt even voordat je maag een seintje naar de hersenen heeft gegeven dat de maag is gevuld. Stop wanneer je voor 80% gegeten hebt, je zit daarna toch echt vol.

Hulp nodig bij gezond afvallen?

Wil je graag hulp bij het in kaart brengen van je huidige eetpatroon, het verbeteren van je eetpatroon en de motivatie bij het gezond afvallen? Neem dan gerust contact op voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak!