Zonder doelen is het lastig om vast te stellen waar je naartoe werkt. Duidelijke doelen motiveren je doordat jij je vast kunt houden aan wat je voor ogen hebt. Misschien merk je momenteel dat je je eigen potentieel niet haalt of dat je overzicht mist in waar jij je nou echt voor in wilt zetten. Hoe zorg je voor haalbare doelen waardoor jij weer grip krijgt op je dagelijks leven? Hieronder lichten we drie tips toe zodat jij persoonlijke doelen kunt stellen die ook echt werken.

 

Breng positiviteit

Een positief perspectief is belangrijk in het stellen van doelen. Er zit namelijk een groot verschil in: ik wil niet meer dik zijn, of: ik wil drie kilo afvallen. Het concreet maken van levensdoelen brengt niet alleen een positievere kijk met zich mee, het maakt je persoonlijke doelen haalbaar. Niet meer dik willen zijn is geen doel. Een streefgewicht wel. Een goed voorbeeld hiervan is het stellen van kleine doelen verspreid over een bepaalde tijd, zodat je jouw uiteindelijk grotere doel eenvoudiger kunt behalen. Het verliezen van twee kilo per maand zijn haalbare kleine doelen die een positief gevoel brengen als het lukt. Zo wordt de 20 kilo in een jaar een stuk minder eng en behapbaarder, wat ervoor zorgt dat je minder snel de handdoek in de ring zult gooien.

Succes is persoonlijkdoelen bereiken

Doelen zijn persoonlijk en geheel afhankelijk van jouw eigen willen, kunnen en visie. Het vergelijken van jouw doelen met die van anderen heeft dus geen zin. Wat versta jij zelf onder een gelukkig leven? Doelen hoeven niet te groot of ambitieus te zijn. Ze zijn bedoeld om jou gezonder en gelukkiger in het leven te laten staan. Stem je doelen dan ook niet af op die van een ander, maar kijk naar wat goed past bij jou.

Haalbare doelen zijn de basis

Niet alles wat we willen bereiken is haalbaar voor de tijd die we het geven. Realistische doelen stellen is erg belangrijk om onnodige teleurstellingen te voorkomen. Het is niet erg om klein te beginnen. Het is de bedoeling dat we ons blijven inzetten om onze doelen te behalen. Toch zien we vaak dat we na een paar dagen, weken of maanden weer terug zijn bij onze oude gewoontes. De kans op een terugval wordt vergroot door het stellen van onhaalbare doelen. De berg voelt te groot waardoor we voortijdig opgeven. Creëer daarom realistische doelen waarbij jij jezelf hoopvol voelt.

Samen komen we verder

Lukt het je steeds niet om doelen te stellen waarvoor jij je langdurig wilt inspannen? Dan denk ik graag met je mee. Neem eens contact met me op of vraag gerust een gratis consult aan zodat we kennis kunnen maken en je al je vragen kwijt kunt. Samen bereiken we namelijk meer dan alleen!