Als kind horen we het veel: je kunt alles bereiken wat je maar wilt! Dit willen we dan ook graag geloven. Met die gedachte bedenken we onze droomberoepen, zien we ons droomgezin voor ons en verwachten we dat we al het succes kunnen behalen wat we voor onszelf voor ogen hadden. Op een gegeven moment kickt de realiteit in en willen we geen dolfijnentrainer meer worden maar zoeken we een baan in de ICT, omdat dat meer verdient. Maar hoe komt dat eigenlijk? Want we kunnen toch nog steeds alles bereiken wat we maar willen?  We hebben drie factoren voor je op een rij gezet om wél te blijven geloven in jezelf.

 

Dankbaarheid

Alles bereiken wat je maar wilt begint met dankbaarheid voor wat je al hebt. We kunnen ons zo blind staren op onze doelen dat we daardoor onszelf overmatig negatief voelen over waar we nu staan. Maar is dat eigenlijk wel zo slecht? Alles wat we voorheen voor elkaar hebben gekregen hebben we zelf gedaan. En daar mogen we trots op zijn. Onze gedachtes en emoties beïnvloeden ons gedrag, houding en zelfs onze gezondheid. Dankbaarheid tonen laat verschillende gedeeltes van de hersenen werken waarin onze hormonen worden geregeld. Deze stofjes in het brein hebben een positief effect op onze mentale en fysieke gezondheid. In plaats van onszelf te straffen omdat we ons doel nog niet hebben bereikt kunnen we beter dankbaar zijn dat we al zo ver zijn gekomen. Een goede basis is het begin van een mooi eindpunt.

Volg je hart

alles bereiken

Om de dingen te bereiken in je leven die je eigenlijk het liefste wilt is het belangrijk dat je jouw persoonlijke doelen niet opgeeft. Ik zie het vaak om me heen: mensen die al jaren geleden hun doelen op hebben gegeven en zich nu plotseling afvragen hoe het kan dat ze zo ver verwijderd zijn van waar ze eigenlijk zouden willen staan in het leven. Een einddoel hoeft niet per se meteen behaald te worden. Als je maar je hart blijft volgen en na kan gaan of jouw keuzes je nog steeds elke dag een stapje dichter bij je doel brengen.

More is less

Vaak willen we te veel, tegelijkertijd. Als we de lat te hoog leggen is de kans groter dat we het allemaal laten vallen. Zakenman en filantroop Warren Buffett heeft zich over dit probleem gebogen en vond een oplossing: de 5/25 regel. Deze regel werkt als volgt:

  • Stap 1: Schrijf je top 25 doelen uit die je in het leven wilt bereiken of 25 taken die je deze week nog moet doen.
  • Stap 2: Bekijk het gemaakte lijstje en maak een keuze tussen vijf doelen of taken die je het meest belangrijkst vindt.

Deze regel werkt zowel op kort als lang termijn. Het maakt ruimte voor de dingen die je het liefst zou willen behalen. Het brengt de focus terug zodat jij kunt zien wat je nou echt zou willen bereiken vandaag, of in je leven.

Wil jij vandaag beginnen met het beste uit jezelf te halen?

Bij Fitlifestyle Angelique vinden we het belangrijk dat jij bereikt wat je zelf voor ogen hebt. Het is daarom goed om af en toe een stap terug te nemen en te kijken naar wat je al hebt behaald en hoe ver je al bent gekomen. Het is allemaal een opstap voor de volgende mooie dingen in het leven. Het is tijd om de hoop terug te krijgen in: ik kan alles bereiken wat ik maar wil! Zit je nou nog met vragen of heb je het liefst dat ik hierover met je meedenk? Neem dan eens contact met me op of vraag gerust een gratis consult aan zodat we kennis kunnen maken.