De zomermaanden zijn weer in aantocht! Het zonnetje schijnt steeds vaker en het is weer langer licht. Dat betekent ook dat er weer vaker terrasjes worden opgezocht, we gezellig samen met vrienden gaan eten in de tuin en dat daarbij ook het een en ander wordt genuttigd wat invloed kan hebben op ons gewicht. Hoe zorg jij dat je nog even veel van de zomer kunt genieten zonder dat je af gaat wijken van je streefgewicht? Ik geef je hier enkele tips!

 

De tijd van heerlijk seizoensfruit en -groenteop gewicht tijdens vakantie

De zomer is dé tijd van heerlijk vers fruit en frisse salades. Eet je samen met vrienden of familie? Zorg dan dat je tijdens het koken veel gebruik maakt van verse producten en dat er genoeg verrassende salades op tafel staan. En dineer je bij een ander? Neem dan een lekkere salade mee om te delen! Leuk, lekker én gezond. Ook als je op vakantie bent in de zomermaanden staan er in veel landen salades, heerlijke seizoensgroentes en streekproducten op het menu. Maak gebruik van deze tijd van het jaar en geniet evenveel van een heerlijk avondje uit, maar dan met verantwoorde producten.

Houd je aan alcoholvrije avonden

Het gevaarlijke aan je streefgewicht behouden in de zomermaanden is het bezoeken van terrasjes en de late, gezellige avonden. Over het algemeen zijn er weinig gezonde borrelhapjes te vinden in de stad, en laten we eerlijk zijn, daar heb je misschien na een paar wijntjes ook geen zin meer in. Het is belangrijk om balans te houden in je eet- en drinkpatroon. Daarom kan het een goed idee zijn om alcoholvrije avondjes in te lassen. Dit scheelt enorm veel calorieën van de alcoholische drankjes zelf, en wellicht ook wel meteen heel wat borrelhapjes. Met de juiste mensen de warme zomeravonden doorbrengen is van zichzelf al heel gezellig, dus alcohol is eigenlijk niet eens nodig!

Sport voor het heetste moment van de dag

In de zomer is het vaak overdag erg warm, wat invloed kan hebben op je sportschema. Om nog voldoende beweging te krijgen raad ik het aan om in de ochtend vooral actief te zijn. En komt dat nou even goed uit, door die alcoholvrije avondjes heb jij ’s ochtends energie voor tien! Ook op vakantie kan het erg leuk zijn om vroeg in de ochtend de omgeving te bekennen door middel van een heerlijk hardlooprondje. Zo ben jij je dag meteen sportief en fit begonnen en kun jij door dat goede gevoel wat het met zich meebrengt jezelf zonder moeite aan je goede voornemens houden!

Fit en gelukkig je vakantie door!

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat jij heerlijk van je vakantie kunt genieten en je jezelf niet druk hoeft te maken om je gewicht. Dankzij deze kleine aanpassingen kun je nog steeds ontzettend genieten en hoef je niet over de periode na de vakantie in te zitten! Heb jij na terugkomst van vakantie toch weer een kickstart nodig om terug op gewicht te komen? Dan heb ik diverse uitstekende voedingssupplementen waarmee jij jezelf weer helemaal kunt herpakken. Wil jij met mij in gesprek om te kijken naar de beste methode voor jou in het behouden van je gewicht? Dan leer ik je graag kennen! Samen werken we aan een gezonde levensstijl voor jou. Neem gerust contact op voor een gratis consult, hier kun je terecht voor persoonlijke begeleiding en coaching voor het bereiken van een gezonde en fitte levensstijl. Zo kom jij fit en gelukkig je vakantie door!