Je wilt graag afvallen, maar gaat het moeilijk, gaan de kilo’s er nog maar moeizaam af? Weet je niet meer wat je moet doen? Door gezond te eten en voldoende te bewegen val je af en ik kan je daarbij helpen!

Don’t: Crashdiëten

Allereerst is het belangrijk dat je stopt met het zogeheten crashdiëten. Op deze manier kun je niet op een gezonde manier afvallen en mooi op gewicht blijven, dat kan niemand. Je lichaam moet steeds aanpassen aan de hoeveelheid calorieën die het binnenkrijgt. Dit resulteert allereerst in het gevolg dat je veel afvalt. Superfijn natuurlijk, maar niet efficiënt op langer termijn. Een crashdieet houdt namelijk niemand vol. Dus na een tijdje, als je lichaam misschien al gewend is aan het lage calorie inname, ga je dan toch weer meer (en misschien wel slechter) eten. Hierdoor ontstaat er dan juist weer overgewicht, omdat je lichaam niet om kan gaan met zoveel calorieën. Dus crashdiëten is een no go!

Don’t: Veel sporten, weinig eten

Als je een gezonde levensstijl wil hanteren -dat is eigenlijk waar we naar toe willen, dat je altijd op een mooi streefgewicht blijft- is het juist belangrijk om voldoende en met regelmaat te eten en te sporten. Zorg er ook voor dat je voldoende (en dus ook meer dan normaal) eet als je veel sport. Je lichaam heeft namelijk niet voldoende energie voor de lichaamsbeweging als jij te weinig eet. Hierdoor zal je lichaam het spierweefsel afbreken zodat het het van energie kan voorzien. Daarnaast vertraagt dit je stofwisseling.

Do: Voldoende gezond eten

Wat moet je wel doen? Voldoende gezond eten. Eet daarom liever zes kleine maaltijden op een dag dan drie grote maaltijden. Je stofwisseling blijft op deze manier op gang en je vermijdt een hongergevoel. Je lichaam heeft namelijk voldoende voedsel nodig. Als je sport is voeding nog belangrijker. Zorg er dan voor dat je voldoende eiwitten inneemt. Dit helpt je lichaam herstellen van de lichaamsinspanning. Neem na het sporten bijvoorbeeld en proteïne shake.

Hulp nodig met het afvallen?

Afvallen en een gezonde levensstijl hanteren doe je niet zomaar. Het is belangrijk om je huidige gewoontes af te leren en je eetpatroon te doorbreken. Ik help je graag zodat je weet wat je het beste kunt eten en wanneer je voldoende beweegt. Interesse? Neem dan gerust even contact op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *