Veel mensen vinden het lastig om af te vallen, omdat ze denken dat ze dan constant een hongerig gevoel hebben. Echter is het niet zo lastig om af te vallen zonder hongergevoel. Het begint allemaal bij je eetpatroon en het bewustzijn daarvan. De meeste mensen denken dat je honger lijdt als je wil afvallen. Echter is dat niet het geval. Ik vertel je er meer over in dit artikel!

Bewustwording

Allereerst is het van belang dat je je bewust bent van je huidige levensstijl.Afvallen op langer termijn is altijd gebaseerd op een verandering in de levensstijl en de bewustwording van verkeerde eetgewoontes. Nu je hier bewust over bent, is het veel gemakkelijker om te beginnen met afvallen. Focus jezelf op je levensstijl en verbeter jouw verkeerde eetpatroon door gezonder te eten.

afvallen zonder hongergevoelVijf gouden tips

Aanpassen van jouw levensstijl kan helpen door kleine dingen op te pakken, waar je normaal niet bij stilstaat. Ik geef je vijf gouden tips om af te vallen zonder hongergevoel.

  1. Elke dag ontbijten. Sommige mensen hebben geen tijd of zin om te ontbijten. Het is juist heel belangrijk om te ontbijten, zodat je later geen eetkick krijgt. Je kunt beginnen met een eiwitrijk ontbijt met fruit. Op deze manier wordt jouw lichaam ‘wakker’ en kan de stofwisseling beginnen. Vergeet dus niet om te ontbijten!
  2. Gezonde snacks.Naast het ontbijt is het ook belangrijk om gezonde snacks als tussendoortjes te nuttigen.Het kan zo zijn dat je het druk hebt en weleens vergeet om een tussendoortje te eten. Echter zorgt een tussendoortje ervoor dat je geen honger krijgt netvoor het avondeten. Kies voor gezonde tussendoortjes, zoals fruit, noten en havermoutrepen.
  3. Geen ongezonde dingen in huis halen. Iedereen wordt weleens verleid bij het boodschappen doen. Je ziet een zak chips liggen en doet het in je winkelwagentje. Probeer de verleiding te weerstaan om ongezonde dingen te halen, omdat je danthuis veel sneller grijpt naar deze ongezonde snacks. Als je zin hebt in een ongezonde snack, maar je hebt het niet in huis, moet je hiervoor naar de supermarkt. Dat is een grote stap die je op dat moment moet nemen, waardoor je waarschijnlijk minder snel ongezonde snacks zal nuttigen.
  4. Drink veel water. Leer jezelf aan om veel water te drinken per dag. Op deze manier worden afvalstoffen weggespoeld en voorkom je hongergevoel. Ook is het een optie om thee te drinken in plaats van water.
  5. Eet rustig en bewust.Probeer eens rustiger te eten dan normaal. Op deze manier merk je dat je sneller vol zit en geen hongergevoel meer hebt. Meestal zit je al vol als je maag voor 80% vol zit. Ben hier bewust over en prop je niet vol! Je gaat merken dat je echt vol zit.

Hulp nodig?

Heb je hulp of ondersteuning nodig bij het afvallen zonder te lijden aan een hongergevoel? Ik help je hier graag bij! Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak.