Het lijkt bijna onmogelijk, lekker eten en toch gewicht verliezen. Toch is het geen mission impossible. Wanneer je let op de juiste ingrediënten en bewust met je voeding om gaat is het zeker mogelijk. Als lifestylecoach wil ik je graag wat tips meegeven zodat je verantwoord kunt afvallen en toch kunt genieten van het eten.

Eet gestructureerd

Bewust zijn van je voeding is essentieel om gezond te kunnen afvallen. Daarbij is structuur erg belangrijk. Zorg ervoor dat je iedere dag weer de drie voorgeschreven maaltijden nuttigt. Wanneer je dit niet doet zal je lichaam daar op reageren en is de kans groot dat je een volgende maaltijd veel meer eet. Die structuur van vaste maaltijden is een houvast zodat je niet te veel eet. Door hier bewust mee om te gaan en niet te snel te eten kun je iedere dag vol zelfvertrouwen lekker eten en ondertussen toch bezig zijn met afvallen.

Bewustzijn vergroten

Het bewust zijn zit ook in de manier waarop je eet. Ook hier moet je gestructureerd mee omgaan. Wanneer je met andere dingen bezig bent terwijl je eet heb je niet in de gaten wat en hoeveel je binnen krijgt. Bovendien reageert je maag pas na 20 minuten op wat je binnen krijgt. Op die manier kun je blijven eten zonder vol te raken. Door hier bewust mee om te gaan kun je rustiger eten en pauzes inlassen om te voorkomen dat je te veel eet.

Lekker eten en toch afvallen

Juiste ingrediënten

Er zijn voldoende manieren om lekker te kunnen eten en toch af te vallen, maar het is daarbij vooral belangrijk de juiste dingen wel of juist niet te eten. Het probleem is vaak dat we te veel ‘lekkere dingen’ eten die slecht voor ons zijn. Wanneer je deze producten vervangt kun je toch wel wat kilo’s kwijtraken. Producten met veel koolhydraten kun je beter minderen, zoals rijst, aardappels en pasta. In dat geval is het beter producten met meer eiwitten te nemen waardoor je sneller het gevoel krijgt dat je vol zit. Zo kun je bijvoorbeeld veel groenten eten, maar ook vlees en eieren bevatten veel eiwitten.

Ga voor een vervangende lekkernij

Door wat meer af te wisselen kun je toch lekker eten terwijl je nog steeds bezig bent met afvallen.Wanneer je bewust en slim omgaat met wat je wel en niet eet kun je nog altijd lekker eten. Neem bijvoorbeeld een waterijsje in de zomer in plaats van een bolletje schepijs. Of ga voor ongezouten nootjes in plaats van de borrelnootjes of chips.

Compenseren

Natuurlijk is het moeilijk om de verleiding van sommige lekkernijen te weerstaan. Dat wil echter niet zeggen dat dit nooit meer kan. Het is belangrijk om bewust om te gaan met wat je eet en rekening te houden met hoeveel je binnenkrijgt. Zo kun je af en toe ook compenseren door na iets lekkers wat minder calorievolle producten te gebruiken. Geniet je bijvoorbeeld op een warme zomeravond van een lekker glas wijn? Neem de volgende ochtend bij het ontbijt geen boterham met pindakaas maar ga voor magere yoghurt met wat fruit. Op die manier kun je op zijn tijd toch genieten van wat lekkers.

Advies nodig?

Wil je weten hoe je nog bewuster om kan gaan met je voeding of ben je op zoek naar hulp om de balans tussen lekker eten en afvallen te bewaren? Neem dan gerust contact met mij op! Als Fit lifestylecoach help ik je graag verder bij het realiseren van jouw doelen.