Gezond afvallen zonder dieet is erg belangrijk. Afvallen kan namelijk erg gevaarlijk zijn als je van tevoren niet goed weet waar je aan begint. Je kunt juist de verkeerde dingen eten of beginnen met een crashdieet waardoor je last krijgt van een jojo-effect of eetbuien. En dat is nou net wat we niet willen om gezond te kunnen afvallen.

Gezond afvallen zonder dieet

Afvallen? Een gezonde leefstijl!

Afvallen is natuurlijk belangrijk in het begin, zodat je op een mooi streefgewicht kunt komen. Echter is het nog mooier als je jarenlang op je streefgewicht kunt blijven. Daarom is het belangrijk om niet alleen af te vallen, maar een gezond leefstijl te hanteren. Door een gezonde leefstijl aan te nemen heb je nooit meer last van een jojo-effect of hongerbuien. Je zal niet alleen je streefgewicht bereiken, maar deze ook nog jarenlang kunnen behouden. Ik vertel je graag hoe!

Grote valkuil: te weinig eten

Het klinkt misschien raar, maar de meeste mensen vallen niet voldoende af, omdat ze te weinig eten. Veel mensen denken namelijk dat ze afvallen door minder te gaan eten. Dat is misschien de eerste dagen of weken zo, maar daarna kun je zelfs aankomen doordat je te weinig eet. Het heeft er namelijk voor gezorgd dat je stofwisseling erg langzaam draait. Als je minder gaat eten, geef je aan je stofwisseling door dat er te weinig voedsel is. Wat gaat je stofwisseling dan doen? Die wil zo veel mogelijk voeding en vetweefsel behouden en besparen en wordt dus erg langzaam.

Een gezond eetpatroon

Met een gezond eetpatroon zorg jij ervoor dat je lichaam voldoende vezels en vitamines binnenkrijgt om op te leven. Je lichaam heeft dat namelijk gewoon nodig! Doordat jij regelmatig eet, denk aan zes kleinere maaltijden op een dag, zal je stofwisseling weer sneller gaan draaien. Je stofwisseling gaat er namelijk vanuit dat er nog voldoende voedsel binnenkomt om je lichaam te voorzien van energie.

Waar bestaat een gezonde maaltijd uit?

In Nederland zijn wij heel erg gewend aan het voedsel uit de fabrieken die boordevol suiker, zout en industriële vetten zitten. Eet zo min mogelijk van deze producten en ga voor een combinatie van:
– Groente
– Vlees, vis of gevogelte
– Noten
– Fruit
– Bessen

Gezonde vetten

Daarnaast bestaat er nog altijd de verwarring over vet. Vele mensen denken dat vet slecht is maar het tegendeel is waar! Of naja, voor een deel dan. Verzadigd vet is juist belangrijk voor je energie. Vette voedingsmiddelen, zoals noten, vette vis en avocado’s zijn juist heel erg gezond (en lekker!), mede door hun vetten.

Wil jij je eetpatroon veranderen en gezond afvallen zonder dieet?

Ik help je hierbij! Ik zorg voor de steun en motivatie die je nodig hebt, ook als het even wat minder gaat. Door mijn kennis en toewijding zorgen we er samen voor dat je een gezond eetpatroon aanleert. Zo blijf je op langer termijn op een gezond gewicht! Benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan gerust even contact op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *