Het is donderdag en zoals gewoonlijk ben je van plan om aankomende week te gaan beginnen met afslanken. De eerste vier dagen gaan goed, je eet gezond, drinkt voldoende water en bent zelfs begonnen met sporten. Dan is het ineens vrijdagavond en je ploft voor de televisie met een zak chips. Ja, dat is een gebrek aan motivatie. Maar geen zorgen, ik vertel je graag hoe je weer gemotiveerd raakt met behulp van een aantal tips!

Laat iedereen thuis meedoen

Als jij de enige bent die thuis probeert af te vallen, is het lastig om verleidingen te weerstaan. Dit kan leiden tot demotivatie en dan is het lastig om de verleiding te weerstaan. Probeer daarom iedereen mee te laten doen! Zo zorg je ervoor dat er geen ongezonde snacks worden gehaald tijdens het doen van boodschappen.

Vul een tas met de kilo’s die je kwijt wil

Deze tip is erg confronterend, want je gaat pas merken hoe zwaar je bent als je 10 kilo of meer in een tas stopt. Dan ga je pas beseffen dat je elke dag overtollige vet met je meedraagt naar alle plaatsen waar je naar toe gaat. Probeer eens om af en toe deze tas met 10 kilo op te tillen, zodat je herinnert hoe zwaar je overtollige kilo’s nou echt zijn. Naarmate je afvalt, kun je een aantal kilo uit de tas halen. Zo word je elke keer geconfronteerd met de feiten en weet je echt hoe veel je nog moet afvallen.

Laat iedereen weten dat je probeert af te vallen.

Laat vrienden, familieleden en zelfs collega’s weten waar je mee bezig bent. Dan zullen zij rekening houden met jou, zodat er niet ineens een stuk taart voor je neus staat. Daarnaast zul je jezelf verplichten om af te vallen en doorgaan met afvallen, omdat je iedereen op de hoogte hebt gesteld. Als je niet gaat afvallen, zullen bekenden denken dat je geen discipline hebt en dat wil je niet horen van hen.

Denk aan je prachtige lichaam

Stel elke dag voor hoe je eruit zou zien als je die paar kilo’s kwijt bent. Hoe geweldig voelt dat? Zie je jezelf al op het strand liggen met een prachtige bikini? Ja! Ik ook al! Hou dit gevoel vast en probeer elke dag je doelen na te streven.
Afslanken is niet gemakkelijk, maar geef nooit op!

Take pictures!

De meeste mensen die zijn begonnen met afvallen, wegen zich elke dag. Dat is natuurlijk niet handig, omdat je zo wordt gedemotiveerd als je elke dag schommelingen ziet. Probeer daarom om een vast moment te nemen en dan pas op de weegschaal te staan. Daarnaast is het ook belangrijk hoe jij vind dat je eruit ziet in de spiegel! Kijk goed naar jezelf en stel vast wanneer je tevreden bent over je lichaam. Dit kun je doen door om de twee weken een foto te nemen van jezelf in je bikini om betere resultaten te boeken! Let’s take pictures!

Meer tips?

Wil je graag meer tips of hulp ontvangen van een lifestylecoach? Neem dan gerust contact met mij op. Ik help je graag verder in dit proces.