Je eigen levensstijl veranderen gaat niet zonder slag of stoot. We zijn namelijk, meer dan we ons misschien beseffen, erg gehecht aan de levensstijl die we al jaren volhouden. Het roer omgooien is lastig waardoor we onszelf moeten blijven inzetten voor een beter resultaat. Maar, een gezonde levensstijl is voor iedereen en draait eigenlijk om drie dingen: voldoende beweging, gezond eten en voldoende rust. Dit klinkt misschien makkelijker dan het is. We helpen je graag op weg met de volgende tips.

 

Waarom is een gezonde levensstijl belangrijk?

We weten allemaal dat een gezonde levensstijl een essentieel begin is voor een lang en gelukkig leven. Slechte eetgewoontes en onvoldoende beweging kunnen bijvoorbeeld het risico op hart- en vaatziekten vergroten. Naast overgewicht en mogelijke lichamelijke complicaties is een gezonde levensstijl ook cruciaal voor een goede mentale gezondheid. Genoeg beweging, rust en vitamines zorgen voor een gebalanceerd leven en rust in ons hoofd.

De voordelen van een gezond eetpatroon

Zoals gezegd is gezond eten goed voor je hart, het verlaagt je bloeddruk en het verkleint dus de kans op hart- en vaatziektes. Daarnaast is het meest zichtbare voordeel: het voorkomt overgewicht. De meest genoemde reden voor het willen aanhouden van een gezond eetpatroon is toch wel afvallen. Misschien is het wel goed om te weten dat gezonde voeding nog veel meer voordelen met zich meedraagt dan dat. Onder andere:

  • Minder vatbaar zijn voor griep, verkoudheden en andere virussen en bacteriën;
  • Het helpt bij een stralende huid;
  • Meer energie;
  • Een betere concentratie;
  • Een betere nachtrust.

 

Wij helpen graag!

gezonde levensstijl

Gezond eten is makkelijker gezegd dan gedaan. Het volhouden van een gezond eetpatroon vergt aandacht en doorzettingsvermogen. Door onze drukke levens schiet het er al snel bij in. Heb je ook moeite met het volhouden van een gezonde levensstijl? Bekijk onze voedingssupplementen dan eens die een aanvulling kunnen zijn op uw dieet. Onze Forever Aloë Vera Gel is bijvoorbeeld alleen al goed voor een hoog vitamine-E gehalte, het brengt verlichting bij uiteenlopende huidproblemen, het houdt de spieren jong en gezond, het helpt met gewichtsverlies en het werkt als een natuurlijke detox dankzij de afgifte van afvalstoffen in het lichaam.

 

Beweging is key

Gezonde voeding is een goed begin voor een gezonde levensstijl. Hier is het alleen niet mee gedaan. Bijna de helft van de Nederlanders beweegt te weinig. Tijd nemen voor voldoende dagelijkse beweging kan lastig te combineren zijn met een drukke agenda. Beweging vermindert stress, brengt je nieuwe (positieve!) energie en zorgt voor een lagere kans op lichamelijke complicaties. Probeer elke dag minstens een uur te besteden aan lichamelijke beweging. Dit hoeft niet eens intensief sporten te zijn, begin eens met een uurtje wandelen of fietsen. Probeer lichaamsbeweging te vinden die je leuk vindt en past in jouw persoonlijke ritme.

Pak genoeg rust

Rust pakken is iets wat er snel bij in schiet. Stress is slecht voor de geestelijke en lichamelijke en gezondheid. Wie overmatig stress ervaart heeft vaker moeite met leefstijlveranderingen, plannen en prioriteiten stellen. Als we stress ervaren verliezen we al snel overzicht. Een goede balans vinden tussen werk en ontspannen is daarom erg belangrijk. Iedereen doet dat natuurlijk op een eigen, persoonlijke manier. Meer slaap pakken, een wandeling in de natuur maken, uitwaaien aan het strand of een boekje lezen kan al zorgen voor meer innerlijke rust en overzicht.

Zorg voor een goede start

Een gezondere levensstijl zit hem dus niet alleen in een goed voedingspatroon. Verschillende factoren kunnen er samen voor zorgen dat jij een positieve verandering ervaart. Wil je fitter, energieker en positiever in het leven staan? Neem dan contact op of vraag een gratis consult aan, wij helpen je graag een handje in de goede richting.