Tijdens de vakantieperiode zien we vaak dat, ookal doen we ons best om op ons huidige gewicht te blijven, er toch wat vakantiekilo’s bij komen. En dat is helemaal niet erg! De vakantie is er ook om even volledig van te genieten en helemaal bij te komen van wat er dit jaar allemaal op je af is gekomen. Niet alleen ons lichaam heeft rust nodig, maar ook mentaal willen we soms even helemaal op 0 staan. Om jezelf hiervoor naderhand absoluut niet op af te straffen en om heerlijk terug te kunnen kijken naar deze relax periode geef ik je graag wat tips om na de vakantie weer terug in je normale ritme te komen.

 

Regelmaat!vakantiekilo's

Eigenlijk is het belangrijkste om weer snel in je oude patronen te vallen; het aanhouden van regelmaat. In de vakantieperiode kun jij je dagen zelf invullen waardoor je de regelmaat juist een beetje verliest. Doordat plannen door elkaar lopen en je minder afgaat op je normale ritme, zien we dat we vaak geen tijd of zin meer hebben om genoeg te bewegen of om altijd te letten op onze voeding. Bij het terugroepen van onze regelmaat komen we direct weer in een goed ritme. Zorg voor gezonde boodschappen in huis waarmee je lekker vers kunt koken, plan je sportagenda weer strak in rondom je werkuren en herpak je slaapritme!

Terug naar gezonde maaltijdporties

Tijdens de vakantieperiode eten we vaak wat grotere porties of meerdere gangen als we aan het genieten zijn van ons diner. Met als gevolg: we zijn onbewust gewend geraakt aan wat meer eten. Om dit patroon te doorbreken is het nodig om deze rustig af te bouwen, op een gezonde manier. Zo kom je zonder moeite weer terug bij de porties die je doorgaans at. Denk bijvoorbeeld aan het serveren van een kleine salade, wat rauwkost of een soepje voordat je aan je maaltijd begint. Zo vul jij je maag met een caloriearm voorgerechtje wat helemaal geen kwaad kan en laat je de grotere porties die je gewend was van de vakantieperiode achterwege.

Water in plaats van alcohol

Begin de dag gelijk met een groot glas water en vul zo het tekort aan wat je die nacht hebt opgebouwd. Water helpt je lichaam om afvalstoffen sneller kwijt te raken. In de vakantie is het heerlijk om af en toe een lekker drankje te doen. Het is alleen wel verstandig om dit te laten als jij je vakantiekilo’s kwijt wil raken. Zonder alcohol ben je sneller fit, kom je eerder in je oude sportritme, behoud jij je slaapritme makkelijker en krijg je simpelweg minder calorieën binnen op een dag.

Start effectief met de juiste voedingssupplementen!

Bij Fitlifestyle Angelique zetten we ons in voor het hebben én volhouden van een gezonde levensstijl waar jij gelukkig van wordt. Wil jij een snelle start in het verliezen van je vakantiekilo’s? Dan heb ik fantastische voedingssupplementen voor je die je kunnen helpen bij het terugvinden van je dagelijkse ritme. Ik help je graag bij het vinden van de optimale methode voor het verliezen van je vakantiekilo’s. Samen kunnen we werken aan een persoonlijke methode speciaal voor jou. Vraag een gratis consult aan of neem gerust contact met me op voor meer informatie. Ik begeleid en coach je graag zodat we samen een gezonde en fitte levensstijl kunnen bereiken!