Het is makkelijker gezegd dan gedaan: een gezonde leefstijl ontwikkelen. Aan de motivatie zal het niet liggen, we willen namelijk heel graag een vitale leefstijl behouden. Toch raken we soms het zicht erop kwijt en merken we dat onze grip verslapt. Niet gek ook, door onze drukke agenda hebben we simpelweg niet altijd de tijd om ons met de gezondheid van ons lichaam en geest bezig te houden. We geven je hier wat handvatten zodat het gemakkelijker wordt om gezond te blijven leven.

 

Creëer persoonlijke doelen

Zonder het vaststellen van doelen is het lastig om motivatie te behouden. Een duidelijk eindpunt helpt ons met het doorzetten van een verandering in onze leefstijl. Wel is het belangrijk om realistische doelen voor onszelf te maken. Onrealistische doelen brengen onterechte teleurstelling met zich mee waardoor we eerder geneigd zijn op te geven. Het ombouwen van een leefstijl kost tijd, gun jezelf die ook. Ons C9-pakket is ideaal om mee te beginnen voor het hanteren van een gezonde levensstijl. Dit negen-dagende-durende cleansing programma helpt jou om je lichaam en geest te resetten en jou klaar te maken voor een gezonder en fitter leven.

Klein beginnen is groots eindigen

gezonde lifestyle

Ook dit heeft te maken met het vermijden van onrealistische doelen. Laat jezelf rustig wennen aan de verandering in je leven. Probeer kleine positieve veranderingen door te voeren in je dagelijks leven voor een groot verschil. Vind je sporten niet zo leuk en ben je bang dat je snel opgeeft als je er tegenop blijft kijken? Probeer dan bijvoorbeeld te beginnen met een kwartier of half uur sporten per dag. Laat jezelf wennen en bouw het langzaam op als je merkt dat je nieuwe routine al gemakkelijker aanvoelt.

 

Begin de dag met een glas water

Misschien klinkt dit heel simpel, maar de resultaten zullen je verbazen. Genoeg drinken is één van de basisveranderingen op weg naar een gezonder leven. Gemiddeld hebben we twee liter water per dag nodig om ons voldoende te hydrateren en om afvalstoffen beter het lichaam uit te werken. Je nieren en lever werken namelijk hard om je lichaam schoon te spoelen. Om de afvalstoffen af te voeren, heeft je lichaam de hele dag water nodig. Merk je dat je dit vergeet? Er zijn hele makkelijke manieren te bedenken om toch genoeg water binnen te krijgen op een dag. Neem bijvoorbeeld overal waar je heen gaat een drinkfles mee naartoe, zet timers op je telefoon, zorg voor een karaf water op tafel en houd bij hoeveel je op een dag drinkt.

Zoek de balans

In een druk leven is het belangrijk om rustmomenten in te plannen. Leg je mobiel weg, zoek de natuur op en laad jezelf weer even op. Wandelen in het groen brengt vele voordelen met zich mee, zowel lichamelijk als mentaal. Het levert energie op, het brengt rust in je hoofd en het kan je helpen tot het komen op nieuwe inzichten. Soms is het goed om even uit te zoomen en belangrijke zaken in het leven van een afstandje te bekijken.

Hulp nodig met een gezonde leefstijl?

Een gezonde levensstijl draait niet alleen om gezonde voeding. Sporten, genoeg hydratatie en een goede mentale gezondheid zijn allemaal cruciale factoren om mee te nemen in je nieuwe levensplan. Heb jij hulp nodig in het vinden van jouw persoonlijke doelen? Samen kunnen wij een weg vinden naar een echte Fit Lifestyle. Neem gerust eens contact op om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.